Sunday, January 1

2-0-1-2

Happy New Year 2012..! Erk why so serious..?? It's about the ridiculous prediction isn't..? So what is all this crazy talk??! Kita dha pernah dengar ramalan kiamat sebelum nie (year 2000), but nothing happens..! So why 2012 they say the World Go Boom..?
 The Mayan Calendar
See that..?? Itulah Mayan Calendar.. Pretty weird huh?  But that's it.. kalendar kaum Maya yang berakhir pada tahun 2012..  Kaedah pengiraan kaum Maya yang bermula dengan angka satu dan kemudian terus lompat ke angka dua puluh sehinggalah seterusnya dan mereka telah mencipta kalendar yang jauh ke terkehadapan sehingga mampu meneka kiamat yang bakal berlaku beribu tahun daripada tahun mereka pada ketika itu (well, they're a bunch of morons) . Kaum Maya merupakan kaum yang hebat dari segi pengiraan matematiknya. dan mempunyai sistem pengiraan yang jauh lebih maju daripada sangkaan manusia moden. Dengan berbekalkan kelebihan yang diberikan Allah SWT ini, mereka telah berjaya mempengaruhi beberapa ahli astronomi dan jurutera sehingga mereka mengagungkan-agungkan 'Teori Kiamat' kaum Maya.

Back To Reality

Kenapa sangat orang nak percaya ngan teori 2012 nie? Is it because of the MOVIE? Or
'2012 DUNIA BERAKHIR??? SIAPA TAHU?? BAGAIMANA PULA DGN KELEMUMUR?' ( iklan bajet ...model tu sikit punya seksa ditayagkan utk sebut pasal kiamat..diri sendiri xtentu lagi yg hadap hari kiamat tu dalam keadaan yg mcm mane..)
Mari kembali kepada kitab suci Al-Quran. Bukan ke kiamat itu termasuk dalam perkara ghaib, maka hanya Allah SWT sahaja yang mengetahuinya. Bukan manusia.

But it doesn't we have to relax and fo nothing.. Kiamat tu akan pada bila-bila masa sahaja lagi-lagi bila banyak petanda kiamat yang jelas pada masa ini.. So, let's just all berdoa kerana semua itu terjadi di atas kekuaasan ALLAH S.W.T ... :D

And one more time, happy new year 2012..! Have a blast year cuz you'll always
Born This 2012 Way..!0 comments!:

Post a Comment